• Klaudia

Pyszna owsianka, na której punkcie oszalejesz!

Tutaj zdecydowanie rządzą daktyle, ale jeżeli macie ochotę - możecie dodać ulubione zamienniki czy też owoce sezonowe. Ja zdecydowanie latem spróbuję np. z malinami czy choćby z borówkami.

I za to właśnie kocham tego typu śniadania, bo mogę tworzyć wszelkie kompozycje i za każdym razem jest smacznie i z pomysłem. Poznajcie teraz moją ulubioną wersję na luty :)


Składniki:


  • 4 łyżki płatków razowych

  • 1 szklanka mleka roślinnego

  • 1/2 banana

  • ulubione rodzaje orzechów

  • 3 daktyle

  • 2 łyżeczki jagody goji

  • 2 łyżeczki nasion chia


Przygotowanie:


Do małego garnka wsypujemy płatki, zalewamy mlekiem i gotujemy. Dodajemy jagody, nasiona chia i pokrojone, obrane z pestki daktyle. Gotujemy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając (aż mleko wsiąknie w płatki). Gotową owsiankę w całości przekładamy do miseczki i dekorujemy bananami, orzechami i... gotowe. :)


Smacznego! :)



Koniecznie dajcie znać, jeśli zrobicie coś z mojego przepisu i podzielcie się swoją opinią w komentarzach.


A Wy lubicie śniadania na słodko cy wytrawnie?


#vegandfriendly #breakfastidea #instameal

1 komentarz